Vit pizza

Elegant pizza, även kallad pizza bianca, där botten blir extra krispig av att penslas med olivolja.

Du behöver

1 person/pizza

  • 75 g fast potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 knivsudd svartpeppar
  • 3 msk färskost, cream cheese
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 dl riven, lagrad ost

2 personer/plåt

  • 150 g fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 75 g färskost, cream cheese
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 dl riven, lagrad ost

Gör så här:

Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet.

Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.)

Skala potatisen och skär den i lövtunna skivor. Lägg i vatten en stund.

Pensla hela bottnen med olivolja, spara lite grann. Skala och skiva vitlöken tunt. Sprid den rivna osten över pizzan. Ta upp potatisen och torka den, sprid ut jämnt över pizzan. Pensla potatisen med olivoljan och strö över salt, svartpeppar och timjan. Fördela vitlöksskivorna över pizzan och klicka slutligen ut färskosten.

Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt.

Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
30 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
26 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
24 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
22 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
21 juli 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content! bfgfkeeekdekaekd
20 juli 2016

Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content! bfgfkeeekdekaekd

Rapportera olämplig kommentar

FreeMarker template error: The following has evaluated to null or missing: ==> c.signature [in template "comments.ftl" at line 132, column 41] Tip: If the failing expression is known to be legally null/missing, either specify a default value with myOptionalVar!myDefault, or use <#if myOptionalVar??>when-present<#else>when-missing. (These only cover the last step of the expression; to cover the whole expression, use parenthessis: (myOptionVar.foo)!myDefault, (myOptionVar.foo)?? The failing instruction (FTL stack trace): ---------- ==> #assign signature = c.signature [in template "comments.ftl" at line 132, column 20] #else [in template "comments.ftl" at line 50, column 1] ---------- Java stack trace (for programmers): ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: [... Exception message was already printed; see it above ...] at freemarker.core.InvalidReferenceException.getInstance(InvalidReferenceException.java:98) at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:112) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visitByHiddingParent(Environment.java:286) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:86) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visitByHiddingParent(Environment.java:286) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:86) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visitByHiddingParent(Environment.java:286) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:193) at freemarker.core.Environment.visitIteratorBlock(Environment.java:509) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:103) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.IfBlock.accept(IfBlock.java:84) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:243) at freemarker.template.Template.process(Template.java:277) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:318) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:76) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:252) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:316) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:91) at com.caucho.server.dispatch.ServletFilterChain.doFilter(ServletFilterChain.java:103) at com.caucho.server.webapp.WebAppFilterChain.doFilter(WebAppFilterChain.java:187) at com.caucho.server.dispatch.ServletInvocation.service(ServletInvocation.java:265) at com.caucho.server.http.HttpRequest.handleRequest(HttpRequest.java:273) at com.caucho.server.port.TcpConnection.run(TcpConnection.java:682) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.runTasks(ThreadPool.java:730) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.run(ThreadPool.java:649) at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se


Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.

Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor...

Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...