Capricciosa
En riktig pizzaklassiker! Finns på varje pizzeria men självklart bakar du den godaste själv!
Du behöver
Receptet är för 1-4 personer.
1 person/pizza
- 1/2-3/4 dl tomatsås
- 50 g riven ost eller skuren mozzarella, ca 1 1/2 dl
- 30-40 g rökt skinka
- 2-3 färska champinjoner
- 1/2 tsk torkad oregano
- (olivolja)
4 personer/2 plåtar
- 1 1/2-2 dl tomatsås
- 100-125 g riven ost eller skuren mozzarella, 3 1/2-4 dl
- 75 g rökt skinka
- 5-6 färska champinjoner
- 1 tsk torkad oregano
- (olivolja)
Gör så här:
Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet.
Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.)
Täck ytan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan. Skiva eller tärna skinkan tunt över hela ytan. Skiva champinjonerna i tunna skivor. Som omväxling kan svampen halveras. Pensla gärna svampen med lite olivolja.
Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt.
Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad.
Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen.
Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg!
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Torsdag
Ärtsoppan
Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!
sopprecept.se
Kladdkakor
Godaste kakan
En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!
kladdkakor.se
Lättlagat
Snabbmat
Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.
Det är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat!
omelettrecept.se
Pepparkakor
Snabba scones
Surdegsbröd
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt