![]() ![]() Glutenfri pizzadeg![]() Det går bra att göra egen, glutenfri pizza. Här är ett lätt recept som fungerar bra. Degen kan vara lite klistrig - det är som det ska. Använd lite glutenfri mjölmix till utbakningen så brukar den gå att kavla. Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Räcker till två normalstora plåtar med pizza eller 4 portionspizzor. Använd gärna en matbredare eller assistent till degen. Lös jästen i vattnet. Rör i bovetemjöl, majsstärkelse och hälften av mjölmixen. Tillsätt olja och salt och knåda i resten av mjölmixen. Knåda tills du får en jämn deg. Den kommer att vara lite klibbig, men tillsätt så lite mjöl som möjligt så blir pizzan mindre torr. Låt nu degen vila i rumstemperatur till jäsningen kommit igång. (Det går också fint att låta degen stå svalt i några timmar för att få en långsam jäsning och lite luftigare bröd.) Stjälp upp degen på en yta där du strött glutenfri mjölmix eller majsstärkelse. Dela degen efter hur många pizzor du vill göra och kavla försiktigt ut den tunnt. Flytta över på ett bakplåtspapper och lägg på plåten. Nu har du en bra botten att toppa med din favoritfyllning! Grädda pizzan i cirka 12-15 minuter i 225 grader för stora pizzor och 8-10 minuter för små. *Krossa psyliumfröskal som söljs under detta namn. ![]() ![]() ![]()
|
|