Enkel pizzadegEnkel deg som ger pizzor med knaprig botten. Du behöverReceptet är för 2-3 plåtar, 6 runda pizzor, 6 personer. 2 pers, 1 plåt
4-6 pers, 2-3 plåtar*
Gör så här:Lös jästen i det ljumma vattnet, blanda i övriga ingredienser och knåda i 10 minuter med assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken till dubbel storlek, cirka 1 1/2 timme. Kavla ut till tunna pizzor och grädda i mitten av ugnen i 225-250 grader. Tiden kan variera mellan 10 och 15 minuter beroende på tjocklek och storlek på pizzan. *Hur många plåtar degen räcker till beror på hur tunt du väljer att kavla eller tumma ut den till. Gör du tjocka pizzor räcker den till två plåtar och tunnare till tre. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! KladdkakorGodaste kakanKokos, choklad och muscavadosocker - detta är en riktigt läcker kladdkaka! Bakas lätt i långpannan och räcker till många. Dessutom blir den bara godare av att vila någon dag innan den äts. Så fram med förklädet och slå på ugnen - Det är dags att skaffa en ny kladdkaksfavorit! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Om man bara har torrjäst hemma, hur många gram av det ska man ta som motsvarar 15g färsk jäst??