Hur mycket går det åt?Hur mycket pålägg du ska lägga på pizzan kan vara knepigt att lista ut. Här har vi samlat några mängder som kan fungera som lite vägledning. Detta är tänkt som huvudpålägg, väljer du att lägga många olika saker på pizzan så ska du förstås ta mindre mängd, annars blir det för mycket!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! FisksoppaVärmande fisksoppa!Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|