![]() ![]() Aubergine och ruccola![]() Gott och smakrikt med enkla pålägg! En pizza det inte går att motstå. Du behöver1 person/pizza
2 personer/1 plåt
Gör så här:Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet. Gör tomatsås och låt den svalna medan du jobbar med resten av pizzan. Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.) Skiva auberginen i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en panna och ge skivorna lite färg i omgångar. Låt dem svalna. Dela tomaterna på mitten eller i skivor. Täck ytan på pizzan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan. Lägg ut aubergineskivorna jämnt över pizzan, likaså tomaten. Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt. Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad. Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen. Strö ruccola över pizzan och dekorera med en kvist färsk basilika precis innan servering. Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg! ![]() ![]() ![]()
|
|