Aubergine och ruccola

Gott och smakrikt med enkla pålägg! En pizza det inte går att motstå.

Du behöver

1 person/pizza

  • 1/2-3/4 dl tomatsås
  • 50 g riven ost eller cirka 1 1/2 dl skuren mozzarella
  • 6-8 skivor aubergine
  • 6 cocktailtomater med söt smak
  • 1 dl ruccolasallad
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • färsk basilika
  • olivolja

2 personer/1 plåt

  • 1 1/2-2 dl tomatsås
  • 100 g riven ost eller cirka 3 1/2 dl skuren mozzarella
  • 16 skivor aubergine
  • 8-10 cocktailtomater med söt smak
  • 2 dl ruccolasallad
  • 1 tsk torkad oregano
  • färsk basilika
  • olivolja

Gör så här:

Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet.

Gör tomatsås och låt den svalna medan du jobbar med resten av pizzan.

Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.)

Skiva auberginen i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en panna och ge skivorna lite färg i omgångar. Låt dem svalna.

Dela tomaterna på mitten eller i skivor.

Täck ytan på pizzan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan.

Lägg ut aubergineskivorna jämnt över pizzan, likaså tomaten.

Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt.

Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad.

Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen. Strö ruccola över pizzan och dekorera med en kvist färsk basilika precis innan servering.

Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se

Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

hembakatbrod.se


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...