Det beror förstås på hur lång tid i förväg. Och vilken sorts deg du menar. Men om du väljer en deg som jäser långsamt, med lite jäst i och låter den jäsa svalt så får du en väldigt fin pizzadeg med bra blåsor och knaprig botten. Att jäsa svalt i några timmar eller över natten brukar gå fint.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Klassiska kakor till Mors dag
På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.
Ädelost
Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!
Äntligen fredagstacos!
Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.
Fredagsmys är ett måste för att varva ner efter veckan. En tacokväll med hemgjord bönsalsa, egen tacokrydda och god köttfärssås räcker utmärkt.
Varma quesadillas eller enchiladas är snabbt ordnade och med vitlökssås eller en god guacamole till är vi nära fredagsmysets himmelrike.
Vill du höja ribban ännu en bit? Allra godast blir det förstås med hembakade tortillas!
Fisksoppa
Snabba scones
Frukostbullar
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt