Det beror förstås på hur lång tid i förväg. Och vilken sorts deg du menar. Men om du väljer en deg som jäser långsamt, med lite jäst i och låter den jäsa svalt så får du en väldigt fin pizzadeg med bra blåsor och knaprig botten. Att jäsa svalt i några timmar eller över natten brukar gå fint.
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Kladdkakor
Kladdkaka med hallon
Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.
kladdkakor.se
Lasagne
Lasagne bolognese
Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.
lasagne.nu
Morotskakor
Kakor som håller i längden
Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!
På de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr.
Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden.
morotskaka.com
Pepparkakor
Snabba scones
Glace au four
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt