Pizzadeg 4 pers
Du behöver
Receptet är för 2 plåtar, 4 runda pizzor, 4 personer.
Fördeg
- 150 g vatten
- 150 g vetemjöl special
- 15 g jäst
Bortgörning
- 350 g vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk socker
- 575 g vetemjöl special
- 7 g salt
Gör så här:
Gör först en fördeg: Lös jästen i vattnet och tillsätt mjölet. Låt stå över natten i kylskåp eller fyra timmar i rumstemperatur.
Blanda fördegen med vatten, olja och socker. Knåda i mjölet tills du får en slät och elastiskt deg, blanda 10 minuter med degblandare, assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
Låt nu degen jäsa en timme i rumstemperatur och kavla eller tumma ut till tunna pizzor. Baka av i 10-15 minuter i 225-250 grader i mitten av ugnen.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Fetaostpaj
Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!
Goda gratänger värmer
Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!
Elegant
Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.
Kladdkaka brukar bli den perfekta kakan när det är brådis eller när gästerna kommer oväntat. Och visst är det smidigt med en lättbakad kaka som går fort att grädda.
Men det går att lyfta kladdkakan till en ny nivå, utan mycket ansträngning. Prova ett nytt recept på kladdkaka med tryffel!
Eller testa att laga en god chokladpaj med kladdkakefyllning. Kanske en mjuk chokladkladdkaka serverad med lättvispad grädde?
Nästan lika snabbakade som den klassiska kladdkakan men helt klart elegantare!
Stilfull fika!
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt