Pizzadeg 4 pers
Du behöver
Receptet är för 2 plåtar, 4 runda pizzor, 4 personer.
Fördeg
- 150 g vatten
- 150 g vetemjöl special
- 15 g jäst
Bortgörning
- 350 g vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk socker
- 575 g vetemjöl special
- 7 g salt
Gör så här:
Gör först en fördeg: Lös jästen i vattnet och tillsätt mjölet. Låt stå över natten i kylskåp eller fyra timmar i rumstemperatur.
Blanda fördegen med vatten, olja och socker. Knåda i mjölet tills du får en slät och elastiskt deg, blanda 10 minuter med degblandare, assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
Låt nu degen jäsa en timme i rumstemperatur och kavla eller tumma ut till tunna pizzor. Baka av i 10-15 minuter i 225-250 grader i mitten av ugnen.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Alla nyanser av grönt
Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!
Äppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!
Hemlagad mat åt alla barn!
Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!
Riktigt bra mat är viktig tidigt i livet. Förutom att det är enkelt att laga själv sparar hemlagat också pengar. Vi ger dig råd och inspiration så du kan komma igång!
Bebisens första grönsaksmos och bärmos följs av rätter med mer konsistens. Till stor del kan hela familjen äta samma mat men några lösningar är bra att ha i bakfickan. Att ha mellanmålet redo sparar många tårar och blodsockerdippar, så prova hemkokt välling eller ett recept på osötade muffins som äts upp till sista smulan. Mycket matglädje önskar redaktionen!
Pepparkakor
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt