![]() ![]() PizzasalladAtt äta en kryddig kålsallad till pizzan är klassiskt i vår del av världen. Här är ett gott och enkelt recept där kålen skållas för att bli lite mjukare. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Rensa vitkålshuvudet och skär det i tunna strimlor. Använd en osthyvel eller matberedare. Lägg kålen i en gryta eller värmetålig skål, häll över saltet och slå över kokande vatten så det täcker kålen. Rör om så saltet löser sig och häll av vattnet. Häll honungen och ättikan över den varma kålen och blanda om tills honungen löst sig. Ställ gärna salladen svalt om du har möjlighet. Mät upp olja och pressa ner vitlöken i den. Stöt kryddorna i mortel och blanda ner i oljan. Häll oljan över kålen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar. Låt salladen svalna helt innan den serveras. Salladen smakar bättre om den får stå till sig någon timme innan den serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|
Så gott! tackar åter igen!