PizzasalladAtt äta en kryddig kålsallad till pizzan är klassiskt i vår del av världen. Här är ett gott och enkelt recept där kålen skållas för att bli lite mjukare. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Rensa vitkålshuvudet och skär det i tunna strimlor. Använd en osthyvel eller matberedare. Lägg kålen i en gryta eller värmetålig skål, häll över saltet och slå över kokande vatten så det täcker kålen. Rör om så saltet löser sig och häll av vattnet. Häll honungen och ättikan över den varma kålen och blanda om tills honungen löst sig. Ställ gärna salladen svalt om du har möjlighet. Mät upp olja och pressa ner vitlöken i den. Stöt kryddorna i mortel och blanda ner i oljan. Häll oljan över kålen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar. Låt salladen svalna helt innan den serveras. Salladen smakar bättre om den får stå till sig någon timme innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BagelsAnnorlunda fikabrödBagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels! SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? lyxspagetti4 X Carbonara!Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Så gott! tackar åter igen!