Snabb pizzadeg - Bakapizza

Snabb pizzadeg

En snabb deg med lite mera jäst. Behöver inte jäsa så länge men kan med fördel stå en stund i kyl om tiden finns!

Du behöver

Receptet är för 2 runda pizzor, 1 plåt, 2 personer.

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Om det är bråttom: Värm vattnet till ljummet, ta annars kallt vatten. (Jäsningen tar längre tid att starta med kallt vatten, men degen blir samtidigt bättre med en långsammare jäsning.) Lös jästen och sockret i vattnet och knåda i mjölet, gärna med matberedare eller hushållsassistent.

Knåda några minuter och tillsätt oljan och saltet. Knåda ytterligare några minuter och låt degen jäsa minst 20 minuter.

Kavla eller tumma ut till två tunna, runda pizzor eller en hel plåt. Baka av i 12-15 minuter, beroende på storlek, i 225-250 grader i mitten av ugnen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av mätt och belåten
17 augusti 2013

kanonbra pizzadeg, hade tomatsås/riven ost,championer och några skivor pepperonisalami som fyllning. kalasgott

Kommentar av Cw
5 januari 2013

Superduperbra pizzadeg....precis lagom mjuk/hård. kan verkligen rekommenderas!

Kommentar av Smulan
11 juni 2012

Helnöjd! Kan verkligen rekommenderas ... :)

Kommentar av osignerat
28 maj 2012

Tur att man kan fuska med jäsningen när man måste få pizza fort ;)

Men jag hade i massa mer mjöl! Det blev super!

Svar av Namn/signatur
31 oktober 2013

Det hade jag med,

Kommentar av osignerat
18 februari 2012

Det blev bra. Men hur är tanken med att ställa degen i kylen? För att halta jäsningen? Och hur lång är en "stund"?

Redaktionens kommentar
Degen blir bättre om jästiden förlängs, som effekten blir av att ställa degen i kylskåp precis som du säger. En stund - ja, ju längre tid jäsningen tar, desto bättre. Finns det tid är det alltså fördel om degen får stå i kylen även om det bara blir en kortare tid.
Kommentar av Fredrik.L
28 januari 2012

Så bra! tackar för detta kungliga recept!! :)

Svar av Namn/signatur
28 januari 2012

ps. en tesked salt funkar fint!, (valfritt) för var & en :P

Kommentar av Snuttis
28 januari 2011

PS Men jag glömde att skriva hur god den blev... Kanon! Med med bara ett kryddmått salt som sagt...

Kommentar av Snuttis
28 januari 2011

För mycket salt!! Måste vara felskrivet, det ska väl vara ett kryddmått och inte en tesked!!

Kommentar av En 11åring som bakar pizza!
15 januari 2011

Den blev jättebra! Nästan samma som vi använde på hemkunskapen!

Kommentar av L
19 november 2010

Låter enkelt och bra , måste göra det .

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

Ibland behövs snabba lösningar i köket. Men snabbmat behöver inte vara färdigmat eller snabbnudlar. Wok med risnudlar som bas går snabbt och är betydligt nyttigare och väldigt mycket godare!
Prova ett recept på kycklingwok med grönsaker och nudlar. Gott, kryddigt och mättande på kort tid! Eller gör en klassisk grönsakswok som passar även den som äter vegetariskt eller vegankost.
En god nudelsallad med rökt lax är också snabbmat med smak. Enkel att variera och tillräckligt elegant till rostat bröd, vitlöksmör och sparris en fredagskväll!
Du kan också låta snabba nudlar bli en ingrediens i soppan och servera en riktigt mustig kycklingsoppa där nudlarna samsas med rotfrukter.
Eller gör snabbvarianten av pasta carbonara – använd nudlar i en glutenfri risnudel-carbonara. Enkelt gott och snabbt!

 kycklingrecept.nu

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...