Snabb pizzadeg

En snabb deg med lite mera jäst. Behöver inte jäsa så länge men kan med fördel stå en stund i kyl om tiden finns!

Du behöver

Receptet är för 2 runda pizzor, 1 plåt, 2 personer.

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Om det är bråttom: Värm vattnet till ljummet, ta annars kallt vatten. (Jäsningen tar längre tid att starta med kallt vatten, men degen blir samtidigt bättre med en långsammare jäsning.) Lös jästen och sockret i vattnet och knåda i mjölet, gärna med matberedare eller hushållsassistent.

Knåda några minuter och tillsätt oljan och saltet. Knåda ytterligare några minuter och låt degen jäsa minst 20 minuter.

Kavla eller tumma ut till två tunna, runda pizzor eller en hel plåt. Baka av i 12-15 minuter, beroende på storlek, i 225-250 grader i mitten av ugnen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av mätt och belåten
17 augusti 2013

kanonbra pizzadeg, hade tomatsås/riven ost,championer och några skivor pepperonisalami som fyllning. kalasgott

Kommentar av Cw
5 januari 2013

Superduperbra pizzadeg....precis lagom mjuk/hård. kan verkligen rekommenderas!

Kommentar av Smulan
11 juni 2012

Helnöjd! Kan verkligen rekommenderas ... :)

Kommentar av osignerat
28 maj 2012

Tur att man kan fuska med jäsningen när man måste få pizza fort ;)

Men jag hade i massa mer mjöl! Det blev super!

Svar av Namn/signatur
31 oktober 2013

Det hade jag med,

Kommentar av osignerat
18 februari 2012

Det blev bra. Men hur är tanken med att ställa degen i kylen? För att halta jäsningen? Och hur lång är en "stund"?

Redaktionens kommentar
Degen blir bättre om jästiden förlängs, som effekten blir av att ställa degen i kylskåp precis som du säger. En stund - ja, ju längre tid jäsningen tar, desto bättre. Finns det tid är det alltså fördel om degen får stå i kylen även om det bara blir en kortare tid.
Kommentar av Fredrik.L
28 januari 2012

Så bra! tackar för detta kungliga recept!! :)

Svar av Namn/signatur
28 januari 2012

ps. en tesked salt funkar fint!, (valfritt) för var & en :P

Kommentar av Snuttis
28 januari 2011

PS Men jag glömde att skriva hur god den blev... Kanon! Med med bara ett kryddmått salt som sagt...

Kommentar av Snuttis
28 januari 2011

För mycket salt!! Måste vara felskrivet, det ska väl vara ett kryddmått och inte en tesked!!

Kommentar av En 11åring som bakar pizza!
15 januari 2011

Den blev jättebra! Nästan samma som vi använde på hemkunskapen!

Kommentar av L
19 november 2010

Låter enkelt och bra , måste göra det .

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se


Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

Vi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli!

 browniesrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...