Snabb pizzadeg
En snabb deg med lite mera jäst. Behöver inte jäsa så länge men kan med fördel stå en stund i kyl om tiden finns!
Du behöver
Receptet är för 2 runda pizzor, 1 plåt, 2 personer.
- 2 dl vatten
- 25 g jäst
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk matolja
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
Gör så här:
Om det är bråttom: Värm vattnet till ljummet, ta annars kallt vatten. (Jäsningen tar längre tid att starta med kallt vatten, men degen blir samtidigt bättre med en långsammare jäsning.) Lös jästen och sockret i vattnet och knåda i mjölet, gärna med matberedare eller hushållsassistent.
Knåda några minuter och tillsätt oljan och saltet. Knåda ytterligare några minuter och låt degen jäsa minst 20 minuter.
Kavla eller tumma ut till två tunna, runda pizzor eller en hel plåt. Baka av i 12-15 minuter, beroende på storlek, i 225-250 grader i mitten av ugnen.
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Surdegsbröd
Hembakat med klass
Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!
surdegsbrod.se
Efterrätter
Saffrans- pannkaka
Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?
efterratter.se
Gott till utflykten!
Sportlovsdags
Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?
Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig.
Till varm choklad smakar det utmärkt med vaniljbullar... Ha en god stund i friska luften!
utflyktsmat.se
Hembakat bröd
Snabba scones
Surdegsbröd
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt