Det går att frysa pizzadeg, precis som annan deg. Men resultatet blir aldrig lika bra som med färsk deg.
Om du vill prova är mitt tips att göra degen klar och kavla ut den. Sedan packar du in den noga i plast (gärna en stor påse) och fryser den ojäst på bakplåtspapper på en plåt eller bricka. När du sedan vill ha pizza tar du fram och tinar degen, låter den eventuellt jäsa lite, täcker med pålägg och gräddar.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Matjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!
Goda gratänger värmer
Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!
Heja kanelbullen!
Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!
Få kakor och fikabröd är lika uppskattade och klassiska som kanelbullen!
Som caféägare fick jag baka plåtvis med dessa gyllenbruna läckerheter. För ung som gammal älskade bullar...
I år är det tio år sedan Kanelbullens dag först firades. Och nog finns det skäl att fira med en nybakad bulle.
På bakabullar.se hittar du tipsen för de bästa kanelbullarna. Och skulle du mot förmodan vara trött på just kanelbullar så finns det recept på många andra, goda bullar!
Hembakat bröd
Snabba scones
Frukostbullar
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt