Det går att frysa pizzadeg, precis som annan deg. Men resultatet blir aldrig lika bra som med färsk deg.
Om du vill prova är mitt tips att göra degen klar och kavla ut den. Sedan packar du in den noga i plast (gärna en stor påse) och fryser den ojäst på bakplåtspapper på en plåt eller bricka. När du sedan vill ha pizza tar du fram och tinar degen, låter den eventuellt jäsa lite, täcker med pålägg och gräddar.
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Frukostbullar
Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!
Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!
frukostbullar.se
Pannkakor
Pannkakor är svaret!
Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!
pannkakor.se
Pajrecept
Viltpaj som värmer
Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!
Paj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar.
Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj?
Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället!
Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga.
God helg önskar pepparochsalt.se!
pajrecept.se
Fisksoppa
Snabba scones
Glace au four
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt