Det går att frysa pizzadeg, precis som annan deg. Men resultatet blir aldrig lika bra som med färsk deg.
Om du vill prova är mitt tips att göra degen klar och kavla ut den. Sedan packar du in den noga i plast (gärna en stor påse) och fryser den ojäst på bakplåtspapper på en plåt eller bricka. När du sedan vill ha pizza tar du fram och tinar degen, låter den eventuellt jäsa lite, täcker med pålägg och gräddar.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Fyllda bagels
Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.
Honung sätter smak
Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!
Kladdigare kakor!
Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...
När jag drev café var kladdkakan en av våra verkliga storsäljare - vi älskar kladdkaka i detta land!
Kanske för att det finns en kladdkakaka för varje tillfälle.Vardagsfika eller buffé, barnkalas eller släktträff ? kladdkakan platsar och är lätt att lyckas med.
Prova en god kladdkaka med mörk choklad, eller kanske en seg och härlig kolakladdkaka?
Kladdkaka går också fint att baka helt utan ägg ? prova ett recept på chokladkladdkaka. För den som inte tål gluten finns en glutenfri variant. Och självklart går det att göra en god kladdkaka helt mjölkfri!
De knappa 20 minuter det tar att grädda kakan räcker fint för att duka och brygga kaffe. Om du inte använder tiden till att slicka ren bunken, förstås!
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt