Mjuk grahamspizzadeg
En bra botten för den som vill ha lite grövre mjöl i degen. Mjölk gör bottnarna mjuka vilket brukar uppskattas av barn. Mjuk pizzabotten är också en bra idé när du vill ta med pizza på utflykt och äta den kall.
Du behöver
Receptet är för 4-8 personer.
2 plåtar, 4 personer
- 1/2 liter mjölk
- 50 g jäst
- 1/2 dl olivolja
- 4 1/2 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
4 plåtar, 8 personer
- 1 l mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl olivolja
- 9 dl grahamsmjöl
- 18 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här:
Värm mjölken ljummen och lös jästen i den. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda med degblandare/assistent eller matberedare i 10 minuter.
Låt degen jäsa 40 minuter i degbunken. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till tunna eller lite tjockare pizzor. Grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter beroende på storlek och tjocklek.
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Semlor
Dags för semlor!
Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.
semlor.nu
Frukostbullar
Baka själv de bästa frukostbullarna
Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!
frukostbullar.se
Efterrätter
Saffrans- pannkaka
Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?
Gyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet!
Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många.
Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given!
Trevlig helg!
efterratter.se
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt