Mjuk grahamspizzadeg
En bra botten för den som vill ha lite grövre mjöl i degen. Mjölk gör bottnarna mjuka vilket brukar uppskattas av barn. Mjuk pizzabotten är också en bra idé när du vill ta med pizza på utflykt och äta den kall.
Du behöver
Receptet är för 4-8 personer.
2 plåtar, 4 personer
- 1/2 liter mjölk
- 50 g jäst
- 1/2 dl olivolja
- 4 1/2 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
4 plåtar, 8 personer
- 1 l mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl olivolja
- 9 dl grahamsmjöl
- 18 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här:
Värm mjölken ljummen och lös jästen i den. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda med degblandare/assistent eller matberedare i 10 minuter.
Låt degen jäsa 40 minuter i degbunken. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till tunna eller lite tjockare pizzor. Grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter beroende på storlek och tjocklek.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Långkok blir mustigt värmande grytor!
Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!
Lyxiga brownies
Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!
Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn
Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.
Att fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag!
Hembakat bröd
Snabba scones
Surdegsbröd
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt