Mjuk grahamspizzadeg
En bra botten för den som vill ha lite grövre mjöl i degen. Mjölk gör bottnarna mjuka vilket brukar uppskattas av barn. Mjuk pizzabotten är också en bra idé när du vill ta med pizza på utflykt och äta den kall.
Du behöver
Receptet är för 4-8 personer.
2 plåtar, 4 personer
- 1/2 liter mjölk
- 50 g jäst
- 1/2 dl olivolja
- 4 1/2 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
4 plåtar, 8 personer
- 1 l mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl olivolja
- 9 dl grahamsmjöl
- 18 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här:
Värm mjölken ljummen och lös jästen i den. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda med degblandare/assistent eller matberedare i 10 minuter.
Låt degen jäsa 40 minuter i degbunken. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till tunna eller lite tjockare pizzor. Grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter beroende på storlek och tjocklek.
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Honung sätter smak
Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!
Fika med påsktårta
Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!
Bekvämt och gott med gratäng
Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!
En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt