Pizza ai funghi
Torkad svamp och smörfräst svamp gör pizzan oemotståndligt mustig.
Du behöver
1 person/pizza
- 1/2-3/4 dl tomatsås
- 50 g riven ost eller skuren mozzarella, ca 1 1/2 dl
- 125 g champinjoner och/eller blandad svamp
- 1/2 msk smör
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 g torkad svamp, gärna trumpetsvamp, eller 1 tsk svampmjöl
- 1/2 tsk torkad oregano
- (olivolja)
2 personer/plåt
- 1 1/2-2 dl tomatsås
- 100-125 g riven ost eller skuren mozzarella, 3 1/2-4 dl
- 250 g champinjoner och/eller blandad svamp
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 2 g torkad svamp, gärna trumpetsvamp, eller 2 tsk svampmjöl
- 1 tsk torkad oregano
- (olivolja)
Gör så här:
Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet.
Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.)
Ansa och skär den färska svampen i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svamp och vitlök en stund tills svampen släppt vätskan och fått lite färg. Finhacka den torkade svampen.
Täck ytan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan. Sprid den frästa svampen över pizzan. Strö över torkad, finhackad svamp eller svampmjöl.
Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt.
Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad.
Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen.
Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg!
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Morotskaka
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
morotskaka.com
Mellanmål
Fyll på med mellanmål
Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.
bärrecept.se
Fjärde oktober är kanelbullens dag
Fira kanelbullens dag!
Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!
bakabullar.se
Mos och marmelad på äpple
Fyll hyllorna med äpplen!
Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.
Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost.
kokasylt.se
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
Läs mer ...
© 2007-2024 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt